– Vi skal være med på det grønne skiftet

Den teknologiske utviklingen går i ekspressfart. – Her skal Mesta være med, og vi skal ta en tydelig posisjon innenfor det grønne skiftet.

Det sier Matias Line, som er prosjektsjef i Mesta Elektro. Han leder avdelingen innovasjon og utvikling, som er et satsningsområde for Mesta. 

– Vi skal se på hvordan Mesta Elektro skal delta i det grønne skiftet og ta en posisjon innen samferdsel. Det handler både om å henge med på teknologiutviklingen og å tilegne oss ny kunnskap, men kanskje aller viktigst: Å bidra der vi kan, sier Line. 

Fremtiden for bransjen ser lys ut.
– Det vil alltid være behov for drift og vedlikehold av infrastrukturen vi har. Samtidig skjer det nå så utrolig mye innenfor elektro! 

Line tenker på 5G, sensorteknologi, autonome kjøretøy og ladestasjoner – for å nevne noe.

– Det skjer hele tiden en utvikling, og den skal vi være med på!

Gode karrieremuligheter

Matias Line har selv gjennomgått en personlig utvikling i de årene han har vært ansatt i Mesta. 
– Jeg startet som trainee i 2013, og var med i traineeprogrammet i ett år. Så ble jeg fast ansatt som prosjektleder for en drift- og vedlikeholdskontrakt i Kristiansand. Her ble jeg virkelig kastet ut i det, med personalansvar for 24 medarbeidere og en årlig omsetning på 60 millioner kroner. Det var lærerikt! 

Senere flyttet Line tilbake til Oslo og begynte som prosjektleder i Elektro, og høsten 2020 gikk han inn i stillingen som prosjektsjef. 

– For de som vil, er det gode karrieremuligheter i Mesta. Du får teste ut ulike fagfelt og spesialiseringer, og får i stor grad mulighet til å påvirke din egen arbeidshverdag og jobbe med det du synes er interessant. Mesta er dessuten et landsdekkende selskap, så mulighetene til å prøve nye ting og utfordre seg selv, er store. 

mesta_lunnertunnelen_007.jpg

Komplekse tunnelprosjekter
Mesta Elektro driver med drift og vedlikehold av elektrisk infrastruktur på og langs veien. 

En egen avdeling jobber prosjektbasert med tunnelrehabilitering og nybygg innenfor tunnel, samt andre samferdselsprosjekter innenfor elektro. 

– Denne avdelingen har utført noen av de mest komplekse tunnelrehabiliteringsprosjektene i landet, sier Matias Line. 

Tryggere å ferdes i tunneler
Så hvilke egenskaper kommer godt med, hvis man vurderer en karriere i Mesta Elektro? 

– Å jobbe i Mesta Elektro passer for en som liker en variert hverdag, og som liker å utfordre seg selv personlig, mener prosjektsjefen. 

Det er en meningsfylt jobb man er med på. 
– Det gir en god følelse når laget har pusset opp en tunnel, og du vet at den tunnelen er blitt tryggere av jobben du og de andre har gjort. 

Matias Line motiveres også av at man skaper resultater sammen. 
– Vi har et produkt vi kan se ta form, og som arbeidslag og team når vi målene og skaper noe sammen. 

mesta_lunnertunnelen_005.jpg
Teamtailor

Karrierenettsted fra Teamtailor